div>I

سند چشم انداز دبیرستان سلام سلیمه

استاد شهيد مرتضي مطهري (ره) :

مظهر مقدس ترين همكاري ها ، اتحاد ها و هم بستگي ها ، اتحاد دين و دانش است .

با استعانت از خداوند سبحان و بهره گيري از كادر آموزشي و تربيتي مجرب ، متعهد و با انگيزه ، و مشاركت دانش آموزان با توجه به كرامت و ارزش هاي والاي انساني در رعايت اصول و موازين ديني و عقيدتي ، و با توجه به ارتقاء كيفيت ،‌دبيرستان سلام سليمه بر آن است در افق چشم انداز 1404 داراي جايگاهي ممتاز در منطقه ،‌نمونه در استان و مطرح در كشور گردد .

سیاست های راهبردی

دنياي امروز دنياي يادگيري و معرفت پذيري است . اگر بخواهيم دانش آموزانمان را توانمند سازيم بايد آنها را تشنه يادگيري بار بياوريم .

اهم سياست هاي راهبردي جهت دستيابي به اين مهم عبارت است :

1- پرورش روحيه پرسشگري ، كنجكاوي و خلاقيت در دانش آموزان

2- لذت بردن از يادگيري : دانش آموزان بايد درس خواندن را مثل بازي دوست داشته باشند و از آن لذت ببرند .

3- مسئوليت پذيري و پاسخگويي : سرآمدي دبيرستان سليمه در گرو تربيت دانش آموزاني مسئول و پاسخگوست .

4- تلاشگري و سختكوشي : سرلوحه كار در دبيرستان سليمه سخت كوشي و تلاشگري است . چرا كه سرآمد بودن در گرو اين دو مولفه مي باشد .

5- جسارت و چالش طلبي : تربيت دانش آموزاني جسور ، شجاع و چالش طلب از راهبردهاي اساسي اين دبيرستان است .

6- تحقيق و پژوهش : همراستا و پا به پاي آموزش هدفمند ، توسعه ي روحيه تحقيق و پژوهش در دانش آموزان از اهم امور اين دبيرستان محسوب مي شود .

ويژگي ها و آرمانها

آرمان ما در دبيرستان سلام سليمه داشتن :

  • دبيرستاني سرآمد و نمونه در سطح كشور
  • دبيرستاني متخصص و متعهد و با اخلاق
  • كادري تلاشگر و سخت كوش
  • دانش آموزاني معرفت پذير ، صادق ، خلاق ، جسور و مسئوليت پذير
  • محيطي سالم ، صميمي و دوست داشتني و پرهيز از ريا ، غيبت ، تهمت و افترا و …
  • سازماني قانونمدار ، منظبت ، پويا و بهره ور
  • بهره گيري از آخرين دستاوردهاي بشري در حوزه تعليم و تربيت نسل جوان
  • تعامل پويا و مستمر با اولياء دانش آموزان
  • توسعه فرهنگ كارگروهي و گروه كاري و پرهيز از فرد گرايي و منفعت طلبي شخصي
  • مشاركت طلبي اولياء دانش آموزان به كادر آموزشي و تربيتي دبيرستان و حتي خود دانش آموزان در پيشبرد و اهداف آموزشي و تربيتي

سخن مدیر دبیرستان سلام سلیمه(زهرا شیرمحمدی)

جايگاه الگوها و شيوه هاي نوين آموزشي و اثر بخشي آموزش هاي ناشي از آن ، بحث روز همه ي مجامع علمي و آموزشي بوده و ضرورت استقرار نظام جامع آموزشي مبتني بر نيازهاي اجتماعي و شايستگي هاي دانش آموزان ، مورد توجه متخصصان ، در مراكز آموزشي است .

هدف مجموعه ما توسعه فرهنگ با آموزش مدرن مي باشد كه تاكيد ما به آموزش مدرن براين است كه مي توان با نشانه رفتن استعداد هاي دروني مخاطب ، او را براي توليد دانش و فكر آماده كرد .

نظام آموزشي سرمايه انساني بخش هاي مختلف جامعه را تامين مي كند و روحيات مناسب براي توسعه يافتگي را در فرد ايجاد مي نمايد .

آموزش مدرن دانش آموز را به جلو حركت مي دهد، به دنبال آن است كه آنچه هست را تحول ببخشد . به دنبال تحليل است ، محقق و پيشرو مي پروراند . نگاه را به حال و آينده معطوف مي دارد .

 امكانات مي دهد تا توانايي و ظرفيت هاي دروني افراد توسعه يابد .

و در مجموع آموزش مدرن :

مشاركت اجتماعي ، مسئوليت پذيري ، احترام و عمل به قانون ، استقلال شخصيت ، خلاقيت ، نظم و بهداشت و …. مي باشد .

کلام موسس فقید
با احساس مسئولیتی که در جریان دوران تواناییمان در عرصه آموزش و پرورش ایران اسلامی در فرصت پس از انقلاب عزیزمان برایمان پیش آمد، ابتدا خدا را شاکریم که توفیق خدمت در این برهه تاریخی و این عرصه عظیم معنوی را فراهم فرمود که لایق ادعای ایمان باشیم به مصداق (( المومن وفقه الله لکل خیر )) همه آنچه را داریم از او می‌دانیم و پس با او معامله می‌کنیم. انشاءالله به مصداق تشکر از خداوند متعال، به تلاش خود برای صرف نعمت فرصت‌ها، تجارب و آموخته‌های خویش در جهت پیشبرد اوامر الهی که رضای او در ارتقاء سطح فهم و زندگی انسان قرار دارد، ادامه خواهیم داد. لذا ضروری است به جایگاه کنونی مجموعه مدارس نظری بیافکنیم و مروری بر گذشته و خط مشی آینده و اصول راهبردی آن داشته باشیم.

آنچه گذشت

با گذشت ثلث قرن از فرصت تأسیس، بازنگری و ایجاد راهکاری مناسب در عرصه تعلیم و تربیت مدارس (خصوصاً شهر تهران)، در دهه اخیر به ایجاد مدارس سلام همت گمارده‌شد. با حضور علاقمندان، شاگردان و دوستانی که گردهم آمدند تا با بر هم نهادن توانایی‌های خود به گسترش خدمات آموزشی و فرهنگی جوانان مولود پس از انقلاب نمایند. نیازهای تربیت اسلامی منبعث از ژرفای اندیشه امام (ره) و آموزه‌های انقلابی و درک شرایط اقلیمی، جغرافیایی و تاریخی کشور عزیزمان و تجربه تاسیس مدارس نمونه جنوب شهر، سرمایه‌های اصلی ما در این راه به شمار می‌رفت. اکنون در تیر ماه 1391 پس از یک دهه گذشت از تأسیس مدارس سلام، دست آوردهایمان را برمی‌شماریم :

۱ -تأسیس 14 دبیرستان دخترانه و پسرانه در تهران، تبریز و کرج

۲ -تأسیس ۴ واحد راهنمایی دخترانه و پسرانه در تهران

۳ -تأسیس ۴ واحد ابتدایی دخترانه و پسرانه در تهران (تبصره: تمام واحدهای فوق در املاک استیجاری و با حداقل امکانات لازم جهت آموزش مناسب تدارک دیده‌شده‌اند و همه سخت

افزارها بر پایه شهریه مردم و سرمایه گذاری اندک موسسه بوده‌است.)

۴ -تحت پوشش آموزش آوردن سالانه قریب به 4000 دانش‌آموز با استعداد و پرشور و فارغ‌ التحصیلی بیش از 1000 نفر دانشجوی توانمند در عرصه علم و دانشگاه.

۵ -صرفه جویی هزینه عمومی دولت به میزان سالانه هشت میلیارد ریال از زمان حضور این مجموعه و آن هم با کیفیت و رضایتمندی مردمی.
۶ -کارآفرینی نزدیک به 300 نیروی تمام وقت و 400 دبیر پاره وقت.

بسمه تعالی

مجموعه مدارس سلام این افتخار را دارد که پس از دو دهه فعالیت مستمر در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان میهن عزیزمان، کوله باری از افتخارات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را در اختیار دارد و حضوری موفق در المپیادهای علمی، جشنواره‌های فرهنگی و همچنین مسابقات و جشنواره‌های پژوهشی داخلی و بین‌المللی داشته است.

سخن مدیرعامل مجموعه مدارس سلام

امروز آوازه خدمات‌رسانی ما در ۵۰ واحد آموزشی تهران و ۴ استان دیگر کشورمان با چنان وسعتی طنین‌انداز شده که خاستگاه مردمی جدی و مستحکمی برای توسعه کمی این مجموعه در میان دانش‌آموزان عزیز، اولیا محترم و نیز سایر مدارس به وجود آورده است. این مجموعه معظم فرهنگی – آموزشی با تکیه بر تجارب گذشته خود تلاش می‌کند با افزایش کارایی مدارس، ارتقاء و همچنین بهبود مستمر سطح کیفی آموزش و پرورش در راستای اسناد بالادستی، خدماتی متمایز نسبت به سایر مدارس و موسسات ارایه کند.

مجموعه مدارس سلام خود را نسبت به اجتماع مسئول و  به فضایل اخلاقی بر اساس شعائر و آموزه های دینی پایبند می داند و کلیه مدیران، مدرسان و کارکنان مجموعه سلام، درستی و صداقت را در تمام امور سر لوحه کار خود قرار می‌دهند. امیدواریم با ارتقاء و تقویت فعالیت‌های فرهنگی و تربیت اخلاقی، علاوه بر تلاش‌های علمی- آموزشی در تمامی بخش‌ها، شاهد ظهور و بروز هر چه بیشتر دستاوردهای تربیت انسان صالح باشیم. از خداوند متعال برای خود و همه عزیزان مسئول در این مسیر، توفیق خدمت‌گذاری بیشتر به آینده‌سازان میهن اسلامی‌مان را خواستارم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

دکتر فاضل

مدیریت محترم مجموعه مدارس سلام

۱- انسجام هرچه بیشتر سازمان گرداننده مدارس با ایجاد حس اعتماد متقابل و صداقت هرچه بیشتر بین مدیران ارشد که جلوه‌های آن روزافزون گردیده‌است.
۲- ایجاد کارگروه‌های حرفه‌ای تر، منسجم‌تر و هدفمدار و نتیجه‌گرا در قالب کمیته‌های اجرایی تشکیلات گرداننده.
۳- توسعه واحد تحقیق و توسعه (R&D) با رویکردهای کشف علل عقب ماندگی آموزش و پرورش ایران و استفاده هرچه بیشتر از تجارت کشورهای رو به توسعه و توسعه یافته در ایجاد زیرساخت‌های آموزشی تضمین کننده توفیقات صنعتی و اجتماعی.
۴- پیاده‌سازی طرح‌های زیربنایی تعلیم و تربیت مبتنی بر ارزش‌های الهی و دستاوردهای علمی، به صورت عملیاتی و قابل کنترل، ارزیابی، اصلاح و بهبود، خصوصاً از مقاطع ابتدایی.
۵- توسعه نگرش و دانش مدیران و دبیران و تقویت همکاری، نوآوری و مشارکت در رویکردهای جدید

۶- هدفمند کردن هزینه‌ها در راستای پایدار مدارس از نظر کمیت، کیفیت و گسترش خدمات.
۷- رفع موانع ذهنی بی‌مورد از دست اندرکاران قوانین و مقررات و همراه نمودن حداکثر آنان در رسالت‌های خطیری که برعهده گرفته‌ایم. باشد که از فرصت این مجموعه عظیم ارزش‌گرا برخواسته از متن انقلاب اسلامی و نیاز‌های مردم عزیز، استفاده حداکثری برده‌شود.
۸- توسعه مدارس به سطح شهرهای بزرگ با حفظ استانداردهای سلام با رویکردهای قانونی ممکن جهت ایجاد امکانات برابر برای همه استعدادهایی که از امکانات تهران محرومند.
۹- ادامه روند جذب نخبگان علاقمند در امر تعلیم و تربیت، خصوصاً از فارغ التحصیلان مدارس سلام و آموزش وسازماندهی آنان برای حضور در مدارس و واحدهای پشتیبانی.

کادر اداری